Limes proizvodi
Biljna mešavina sa glogom i kantarionom pomaže u čišćenju i ojašavanju krvnih sudova.
Autor: Limes
16.01.2024. 10:22
Dostupni jezici: srpski

Biljna mešavina sa glogom i kantarionom 40 vr.
Glogov cvet i list, žalfija, kantarion, matičnjak, šipurak, vranilova trava
Pomaže pri regulisanju visokog krvnog pritiska, čisti i ojačava krvne sudove. 
Pomaže kod smanjenja tenzije u organizmu i otklanjanju posledica nagomilanog stresa. Iz tog razloga mogu da ga piju osobe koje imaju probleme sa snom, uveče pre spavanja. Može da se kombinuje sa čajem broj 1 (Rankin čaj) i čajem broj 2 (Biljna mešavina sa kičicom i podubicom).
Glogov cvet i list pomaže u ojačavanju srčanog mišića i uspostavljanju dobre cirkulacije krvi čime se omogućava bolja prokrvljenost srca, snižava pritisak, smiruje aritmiju. 
Žalfija pomaže da se popravi cirkulacija i poboljša krvna slika.
Kantarion sadrži hiperforin, sastojak koji sprečava razgradnju serotonina, hormona odgovornog za dobro raspoloženje i na taj način pomaže u otkalnjanju posledica nagomilanog stresa. Iz kantariona je izolovan i melatonin, koji se luči u organizmu tokom sna, te kantarion može pomoći i kod nesanice. 
Matičnjak – aktivni sastojci matičnjaka deluju blago umirujuće na nervni sistem te ova biljka pomaže kod uznemirenosti, nervoze, nesanice, lupanja srca.
Šipurak sadrži flavonoide koji pomažu kod kardiovaskularnih tegoba.
Vranilova trava čudesna biljka koja sarži obilje minerala: kalijum, kalcijum, mangan, bakar, gvožđe i magnezijum. Kalijum je izuzetno značajan sastojak ćelija i telesnih tečnosti, pomaže kod regulisanja rada srca i krvnog pritiska. 

NAČIN UPOTREBE:
Jednu kesicu čaja preliti sa 2dl vrele vode. Ohladiti. Piti u malim količinama, što češće, 2-3 šolje u toku dana uz kontrolu krvnog pritiska. 
Napomena: Ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina. Ukoliko koristite redovnu medikamentoznu terapiju, pre upotrebe biljne mešavine najbolje je posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.  
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. 
Sastav/Ingredients: Crataegus monogyna L.,  Melissa officinalis, Rosa canina, Origanum vulgare,  Hypericum perforatum,  Salvia officinalis.