Limes proizvodi
Sportlim gel na bazi mentola, kamfora i ekstrakta ljute papričice na prirodan način opušta mišiće i pomaže nakon sportskih povreda.
Autor: Limes
14.01.2024. 12:27
Dostupni jezici: srpski

SPORTLIM gel 100ml
Natural active ingredients
Jedinstvena kombinacija prirodnih aktivnih komponenti Sportlim gela pomaže kod reumatskih i bolova u zglobovima, umanjuje posledice povreda (sportske i razne druge povrede), olakšava glavobolju i probleme sa sinusima.Sve komponente ugrađene su u laganoj hidrofilnoj podlozi iz koje se aktivni principi lakše apsorbuju, a resorpcija i penetracija u najdublje slojeve kože omogućena je prirodom samih aktivnih komponenti.
Kamfor - deluje kao blagi lokalni anestetik i pomaže kod ublažavanja bolova u mišićima, stimulišući cirkulaciju. Takođe može pomoći u smanjenju hroničnih bolova u mišićima i zglobovima tokom dužeg perioda. Studije su pokazale da je princip njegovog delovanja dvostruk. Najpre hladi nervne završetke, a zatim zagreva bolno područje jer povećava cirkulaciju u ukočenim zglobovima i mišićima i na taj način oslobađa bola.
Ekstrakt ljute papričice odnosno njegov aktivni sastojak kapsaicin izaziva osećaj toplote. Na mestu primene on dovodi do proširenja krvnih sudova kože, što dovodi do boljeg protoka krvi čime se smanjuje osećaj bola.
Eterično ulje karanfilića - glavni sastojak je eugenol, organsko jedinjenje koje ima izuzetno jako antiseptičko i analgetičko dejstvo. Pomaže kod bolova u mišićima i kod glavobolja
Eterično ulje čajnog drveta je, zajedno sa uljem karanfilića, veoma efikasno kod reume i bolova u mišićima. 
Namena:
Način primene: Naneti u tankom sloju dva do tri puta dnevno uz laganu masažu. Proizvod je namenjen isključivo za spoljnu upotrebu.
Napomena:
Izbegavati kontakt melema sa sluzokožom oko nosa, usta, genitalija i očiju. Gel ne nanositi na oštećenu kožu, rane, opekotine. Ne preporučuje se osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Posle upotrebe ruke dobro oprati.
Sastav/Ingredients: Aqua, Propylene Glycol, PEG-400, Camphor, Glycerin, Menthol, Eugenia Caryophyllus Leaf Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Triethanolamine, Polyacrylic Acid, DMDM Hydantoin, Benzoic Acid, Propanediol, Sorbitan Caprylate, Capsicum Annuum Extract.