Limes proizvodi
Biljna mešavina sa uva listom i brezom pomađe kod infekcije bešike i mokraćnih puteva.
Autor: Limes
16.01.2024. 10:25
Dostupni jezici: srpski

9606 Biljna mešavina sa uva listom i brezom, 40 vr.
Uva, list breze, sitnica, rastavić, kukuruzna svila

Za ublažavanje tegoba kod bakterijskih infekcija mokraćne bešike i mokraćnih kanala. 
Biljna mešavina sa uva listom i brezom čisti bubrege od kristala i peska, koristi protiv bakterija u mokraći. Pomaže kod bolova, podstiče rad bubrega, ublažava grčeve, pospešuje mokrenje i ne dozvoljava taloženje mulja, peska i stvaranje kamenca.
Uva je izuzetno lekovita biljka, najbolje rezultate pokazuje protiv upale mokraćnih puteva i bubrega. Pročišćava urinarni trakt od bakterija, delotvorna je u eliminisanju veoma neprijatne bakterije, E. Coli. Korisna je i kod tegoba prostate.
List breze svojim snažnim diuretickim učinkom pospešuje izlučivanje mokraće i samim tim bolje ispiranje mokraćnih puteva i bubrega.
Sitnica –  deluje umirujuće na muskulaturu mokraćne bešike i pomaže kao diuretik kod upale bešike i stvaranja kamenčića.
Rastavić podstiče izmokravanje. Učinkovit je kod poremećaja u radu bubrega, ublažava grčeve u bešici, bolno i učestalo mokrenje i slične tegobe. 
Kukuruzna svila  deluje protivupalno i štiti i umiruje urinarni trakt i bubrege. Aktivni sastojci kukuruzne svile olakšavaju izlučivanje mokraće. 
   
NAČIN UPOTREBE:
Jednu kesicu čaja preliti sa 2dl vrele vode, ostaviti da odstoji poklopljeno trideset minuta. Pije se tri puta dnevno.
Napomena: Ne preporučuje se tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina. Ukoliko koristite redovnu medikamentoznu terapiju, pre upotrebe biljne mešavine najbolje je posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.  

Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti.
Sastav/Ingredients:  Arctostaphylos uva-ursi L., Betulae folium, Herniaria glabra, Equisetum arvense, Zea mays L.