Limes proizvodi
Šampon protiv peruti - Specijalna formulacija koja efikasno pomaže u borbi protiv peruti, a kosa je lepa, čista, gusta i zdrava.
Autor: Limes
13.01.2024. 11:20
Dostupni jezici: srpski

ŠAMPON PROTIV PERUTI 250ml
Za jaku kosu bez peruti i opadnja. Specijalna formulacija šampona efikasno pomaže u borbi protiv peruti, a kosa je lepa, čista, gusta i zdrava.
Kako nastaje perut? 
Na koži glave prirodno postoje različite vrste gljivica. Kod nekih ljudi koža je osetljiva na produkte metabolizma ovih gljivica i postaje iritirana. Telo reaguje tako što odbacuje kožu kako bi se oslobodilo iritansa, izazivajući ljuštenje, odnosno pojavu peruti. Zaustavljanje ovog procesa je ključ za zaustavljanje peruti.
O aktivnim komponentama...
Limes šamponn protiv peruti sadržu Piroctone olamine, aktivni sastojak koji cilja na simptome peruti i njen osnovni uzrok-gljivice na koži glave. Ova komponenta ima posebnu hemijsku strukturu koja se lako rastvara u našoj formuli šampona, što znači da Vam možemo ponuditi proizvod koji, osim zaštite od peruti, Vašoj kosi pruža dodatne prednosti poput glatkoće i mekoće.
Ekstrakt nevena (calendula officinalis) neguje, hrani i obnavlja iritiranu kožu glave.
Glicerin Ima za cilj da zadržava vlagu i na taj način oporavlja kosu i čini je zdravom i mekom. Njegova svojstva su višestruko pozitivna:
•    hidrira kosu,
•    sprečava od isušivanja i pucanja krajeva,
•    čini kosu elastičnom i mekom,
•    pomaže u borbi protiv peruti i suve kose,
•    Stimuliše aktivan rast dlake.
Namena: Efikasna nega protiv peruti za svaki tip kose.
Način primene: Šampon utrljati u koren nakvašene kose (masirati koren oko tri minuta), isprati i ponovo naneti šampon, promasirati i ostaviti da deluje 3-5 minuta kako bi aktivne supstane delovale na rožnate ćelije.
Sastav/Ingredients: Aqua, Sodium Laureth Sulfate,Cocamidopropyl betaine, Cocamide DEA, Glycerin, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Piroctone Olamine, Fragrance, Citric Acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Sodium Chloride, Disodium EDTA, CI 16255, CI 14720, CI28440, CI 42090.